Vakuové pytle

Vakuové pytle

Vakuové sáčky nebo pytle se používají na zabalení potravin vakuovací metodou. Jsou to velice pevné pytle vyrobené z plastové fólie, která je posílena o několik vrstev. Proto se dokáže hodně natáhnout a obepnout tak celou balenou potravinu.

Navíc je tak pevná, že vydrží i obrovský podtlak, který v tomto balení vakuová balička vytvoří. Existuje mnoho druhů pytlů na vakuové balení a všechny mají nějakou uváděnou pevnost. Proto musíme zvolit ten nejlepší pro naše účely.

Vakuové balení je opravdu věda. Je nutné mít správné balení i baličku.

Pokud chceme zabalit velice pevně, a hlavně úsporně něco velikého, musíme určitě zvolit vakuové pytle. Ty mají totiž větší kapacitu než obyčejné vakuové sáčky.

Pokud se jedná o tvrdé potraviny tak mají také větší pevnost a tím pádem jen tak lehce nedojde k jejich protržení o případné ostré hrany. Pokud nám stačí pouze zabalit maso bez kosti, jsou ve výběru určitě vakuové sáčky, které jsou vcelku s malým objemem a nejsou zas tak pevné jako vakuové pytle. Jejich cena je ale nižší a pokud potřebujeme balit odděleně malé kusy masa, tak se nám opravdu hodí více. Nemusíme zbytečně plýtvat velikými pytli na kousek masa. Pro každý kus potraviny, kterou chceme zabalit je nutné také určit její použití. Máme zde také metodu vaření sous vide, na kterou se používají ale speciální sáčky, které jsou nejen odolné vůči tlaku a protržení ale také proti vysokým teplotám. To nám hodně usnadní práci při následném vaření potraviny v sáčku ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou.

Written by 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *