Vakuování obecně

jídlo

Vakuování je forma zabalení potravin do jejich přirozeného prostředí. Jedná se o vychytaný systém zabalení po odsátí vzduchu z balení. Díky tomu je ušetřen prostor, který potravina zabírá a mnohonásobně to prodlužuje její životnost a poživatelnost.

Proto se vakuování opravdu hojně používá v profesionální ale i domácí gastronomii. Máme opravdu různé vakuové baličky, které nám s tím věčné pomáhají. Některé z nich jsou kvůli své ceně a velikosti spíše určeny pro profesionální využití. Jiné jsou cenově a velikostně mnohem dostupnější pro domácí použití. Vakuové baličky jsou velice oblíbené i pro používání ve výrobních linkách. Existují totiž druhy baliček, které jsou průchozí a jsou pro ně vhodné. Je to ale spíše dělaná linka přímo na míru danému provozu. Proto zrovna nestojí moc za zmínku.

Vakuování jako pomoc v domácnosti.

Na vakuování v domácnosti se hodí mít vakuové sáčky a potraviny, které si přejeme zabalit. Pro vyhledání vakuových sáčků na internetu nám pomůže slovní spojení „vakuove sacky“ zadané do libovolného internetového vyhledávače. Dále se nám určitě bude hodit nějaká ta balička nebo svářečka. Obě fungují na stejném principu. Nejprve odsají všechen vzduch z balení a poté jej neprodyšně uzavřou neboli zavaří. Jejich kvalita pro domácí užití je ale mnohdy mizerná. Není tedy pochyb o tom, že se to moc v domácích podmínkách neuchytilo. Každý druhý produkt, na který narazíte je totiž nekvalitní.

Zvláště pokud hledáte mezi těmi nejlevnějšími. Ty dražší, jsou na tom s kvalitou zabalení potravin lépe, ale málokdo by do takové věci chtěl investovat více peněz. V profesionálních provozech je to něco jiného. Vzhledem k zmenšujícímu se prostoru a k zvětšujícím se zásobám jídla je opravdu hodně nutné tím prostorem trochu šetřit. Proto je vakuování pro profesionální použití naprosto ideální. Zde je ale nutné investovat více peněz jak do sáčků, tak do samotné baličky. Pokud totiž koupíme nekvalitní zařízení tak nás to mnohdy po čase může hodně mrzet. Je to totiž opravdu výborný způsob šetření místem, pokud jej používáme správně.

Written by 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *