Vakuové sáčky na potraviny

lednička

Balení potravin metodou vakuování je opravdu problematické. Není to měkké maso bez kosti, které nám sáčky netrhá a není tak nutné přemýšlet nad volbou daného sáčku nebo pytle. Na vakuování potravin je nutné ale použít vakuové sáčky na potraviny, které jsou mnohem pevnější, a to už jenom z prevence.

Zvláště jsou oblíbené na speciálních balících linkách, kde balí potraviny speciální vakuové stroje. Ty se totiž mnohdy chovají velice nešetrně k fóliím a sáčkům, kterými dané potraviny balí. Pokud bychom tedy použili opravdu moc nekvalitní vakuové sáčky tak by jich mnohem více bylo roztrhaných, než abychom měli kvalitně zabalené potraviny. Zvláště u mražených polotovarů je toto obrovský problém. Ty jsou tvrdé už samy o sobě, a navíc mnohdy obsahují ostré hrany, které velice rády tyto pytle trhají. Vakuové sáčky na potraviny jsou tedy mnohem ohroženější než ty na maso.

Vakuové stroje však zlepšují své technologie.

Speciální balící pásové linky jsou velice oblíbené ve výrobnách polotovarů a všech možných potravin, které jdou do obchodních řetězců už zabalené a připravené k prodeji. Jsou většinou vyráběny na míru produktům, které se na dané lince dělají. Proto je každý kousek unikát. Ano, dají se koupit už zhotovené vakuové stroje, ale vždy je nutné je trochu poupravit tak, aby jednoduše sedli na konec naší linky. Větší závody si tyto stroje nechávají spíše vyrobit na zakázku za mnoho peněz. Díky jejich dlouhému chodu se jim investice, co nevidět vrátí. Navíc je započítaná i do ceny daného produktu. Čím více kusů se na lince zabalí a vyexpeduje, tím větší je zisk.

Proto je nutné, aby vakuové stroje fungovali opravdu velice spolehlivě. Konstruktéři tedy neustále vyvíjejí novější technologie a snaží se držet krok s dobou. Díky tomu se stávají tyto stroje také mnohem šetrnější i k balícím fóliím a vakuovým pytlům. Jejich cena se také co nejvíc tlačí dolů díky novějším technologiím samotné výroby. Takže si každý závod může dovolit do takového stroje investovat bez nucené navýšené ceny na daném produktu.

Written by 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *