Netradiční výbava profesionální kuchyně

várnice nerezové

Mezi profesionální kuchyně se řadí kuchyně, které vaří jídlo pro své zákazníky. Je jedno, jestli se jedná o bistro na kolech nebo obrovskou závodní jídelnu. Pokud prodáváme gastronomické zázraky našim zákazníkům tak je jedno, jestli je to ze stánku nebo z obrovské kuchyně. Proto se zaměřujeme v článcích na profesionální kuchyně všech možných i nemožných kategorií.

Začneme hlavně u těch nejmenších.

Máme zde první kategorii, kde je netradiční výbava opravdu hodně důležitá. Jedná se o ty co možná nejmenší kuchyně na gastronomickém trhu. Jsou to různá bistra, drive-iny a rychlá občerstvení. Ty se obvykle rozkládají na opravdu hodně stísněných plochách. Proto je nutné co možná nejvíce šetřit místem. Naštěstí na ně výrobci mysleli a přichystali pro ně velmi bohatou škálu netradičních spotřebičů. Jedním s takových spotřebičů jsou varné stoličky. Ty jsou opravdu jednoduché a hodně skladné. Proto se opravdu hodně hodí do těchto malých prostor. Pokud potřebujeme něco vařit pro naše zákazníky a jsme pouze na opravdu malém a stísněném prostoru, varné stoličky nám sporák opravdu spolehlivě nahradí.

Pokud máme trochu více prostoru, jako je třeba v restaurační kuchyni, asi se nám varné stoličky moc nehodí. Zde se nachází jiné netradiční vybavení. Najdeme zde třeba speciální várnice na nápoje.Várnice nerezové jsou opravdu těmi nejobvyklejšími v restauračních provozech. Hlavně se používají v kuchyních nebo restauracích, kde se nabízí nějaký ten teplý nápoj zdarma. Nejčastěji to třeba bývá káva k obědu zdarma. V tomto okamžiku je várnice nerezová opravdu hodně nedocenitelným pomocníkem.

V těch největších provozech jako jsou závodní jídelny se neobejdeme bez vaření opravdu ve velkém. Masivní objemy jídla denně putují k našim zákazníkům. Zde se setkáváme s hodně netradičním zařízením na vaření ve velkém. Jedná se o varný kotel, který může mít objem až 500 l. A to je opravdu úctyhodný výkon tohle uvařit všechno najednou. Některé závodní jídelny nemají jenom jeden varný kotel, ale vlastní jich více. Záleží na počtu zákazníku denně.

Written by 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *