Velkokapacitní kuchyně

kuchyně

Ve velkokapacitních kuchyních se připravuje velmi málo druhů jídel. Důležitá je zde kvantita a ne rozmanitost. Proto se zde setkáme pouze s maximálně pěti druhy jídla. Na výdeji jídla z kuchyně najdeme dlouhý pult, kde si každý zákazník nabere, co chce anebo to dostane přidělené od obsluhy.

Ve velkokapacitních kuchyních se používají nejrůznější velkokuchyňská zařízení. Jejich velikost je mnohdy ohromná a objem, který jsou schopné uvařit najednou je naprosto neuvěřitelný. Proto jsou používána hlavně ve velkokapacitních kuchyních. Velkokapacitní kuchyně mají také spoustu místa. Toto místo ale každý den zaplní spousta zaměstnanců. Velkokuchyňská zařízení si totiž mnohdy vyžadují plnou pozornost a někdy i více členů personálu na obsluhu. Hlavně pokud je potřeba z nich potraviny vyjmout.

Málo druhů jídla lze mnohem lépe vařit ve velkém.

Na rozdíl od restaurací jsou velkokapacitní kuchyně omezené pouze na 3-5 druhů jídla. To jim pomáhá k tomu, aby vše dokázali uvařit a vydat hlavně v čase oběda. Pro některé velkokapacitní kuchyně je to jediná otevírací doba. Za těch pár hodin otevírací doby ale mohou mnohdy vydělat více peněz, než restaurace za celý den. Je to proto, že mají opravdu obrovský sál se stoly, kde se vystřídá mnohem více lidí za krátký čas. Proto jsou zde nutná ta velkokuchyňská zařízení. Není možné, aby nějaké jídlo v průběhu otevírací doby došlo. To se může stát u obyčejné restaurace ale u závodní jídelny, kde se dělá jenom pár druhů jídla, je to naprosto nepřijatelné.

Written by 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *